Monday, August 07, 2006

kosketus turistihelvettiin

Hockenheimin jalkeen seuraava taukopaikka oli pikkukaupunki Metz, joka sijaitsee Ranskan, Saksan ja Luxemburgin rajamaastossa. Majoitus jarjestyi jalleen HospitalityClubin avulla, ja emantana toimi 24-vuotias ranskalainen Audrey. Verokarhut saivat oman huoneen 3-kerroksisesta talosta, oma suihkutila tuli myos kayttoon. Autotallissa seisoi nelja autoa ja ensimmaisen illan yhteydessa verokarhuille tarjottiin 10 vuotta vanhaa Merlot-punaviinia. Jopa Pete tykkasi tasta ei niin edullisesta juomasta.

Metzista jatkettiin kohti Sveitsia, suuntana Lausanne. Verokarhut saapuivat Sveitsiin juuri sopivasti maan itsenaisyyspaivana, tama seikka selvisi vasta puoliltaoin majoituspaikassa runsaan ilotulitusseremonian yhteydessa. Lausannessa nukuttiin teltassa, satojen muiden telttailijoiden seurassa Lausanne-jarven rannalla. Paikka oli taynna turisteja, joten yhteispaatoksella matkaa jatkettiin heti seuraavana aamuna.




Sveitsista poistuttiin takaisin Ranskan puolelle, ja maaranpaana oli Nizza. Ennen Nizzaa verokarhut viettivat karmean yon Grenoblen ja Nizzan valisessa vuoristossa sateisissa merkeissa teltassa "nukkuen". Napoleonin tie tarjosi upeita maisemia, joskin serpentiinitiet eivat olleet sokeria ainakaan kaikille verokarhuista. Lue: Vitali ei nauttinut yhtaan.



Matkalla Grenoblesta Nizzaan pojat tormasivat peltoon, joka oli taynna sonneja. Juha ja Vitali hyppivat yli sahkoaidan ja rohkenivat lahestya kyseisia elukoita Peten istuessa autossa.

Nizzassa oli taydellinen kaaos. Tiesokkelot, turistimaarat, puuttelliset ja oudot liikennemerkit, GPS:n toimimattomuus seka paikallisten autoilijoiden hullut ajotavat tekivat verokarhujen olotilasta varsin epamukavan. Tasta huolimatta Juha paasi kuitenkin kokeilemaan Valimeren aaltoja hetkellisesti. Hostelli oli kuitenkin pelkka kirjankansi kaikkine upeine rakennuksineen seka uima-altaineen. Tosiasiassa ovissa ei ollut lukkoja, aamiainen ei tayttaisi edes Vesaa ja palvelua kuvaisi parhaiten sanalla "superhidas". Henkilokunnan kielitaito oli sekin aivan liian heikkoa.

Siksi matkaa jatkettin kohtia uusia seikkailuja heti seuraavana aamuna. Peten iloksi seuraava pysakki oli Monacon valtio.


"Metz oli aivan upea paikka. Audrey ja sen kaveri Lorraine jaavat ainakin minun mieleeni viela pitkaksi aikaa. Varsinkin Audrey. Kerrankin joku ymmarsi mun vitsit, ja oli samalla viela helevetin hyvannakoinen. Lausanne oli kaunis kaupunki, mutta turistimaara oli jalleen kerran yli sietokyvyn. Ja kun Sveitsista paastiin pois, silloin se kauhu vasta alkoi. Serpentiinit ei kylla ole todellakaan mun alaa, ei lahellekaan sita. Aivan vitun kadesta. Hiki puskee otsalle, kun jannittaa niin homona. Ja meno jatkui Nizzassa, kun mikaan ei tahtonut toimia, ja kaikki oli niin sekaisin aina GPS:sta lahtien. Toivottavasti Italia tarjoaa parempaa kuin Ranskan etelaosa."

-Vitali


"Metzi oli aika hiljainen pikkukaupunki. Ei paljoakaan tekemista tai nahtavaa. Katedraali oli nayttava ja vanha, jossa oli kiva kayda. Kaupungilla ei tahtonut loytya muuta kuin trendiviinibaareja, eika oikein muuta. Sattumalta bilis- ja keilailumesta loydettiin joskin bilispoydat oli aikas pienia. Onneksi jatkettiin matkaa jo sveitsiin ei siel ois enempaa jaksanu viettaa aikaa. Sveitsin maisemat oli mahtavia, harmi vaan ettei siela kauaa ehditty olla, onhan meilla tietenkin Itavalta viela edessa. Nizzassa olisin halunnut viettaa enemman aikaa ottaen aurinkoa ja vain nauttia olosta, mutta se oli vain toiveajattelua noitten hinkuessa eteenpain. Taytyyhan pojan ruskettua etelassa!! :)"

- Juha


"Pena tykkaa pikkukaupungeista, joten Metz oli hyva mesta. Seurakin oli varsin mukavaa ja vielapa kohtuullisen nakoistakin,(varsinkin Lorraine), mutta sen jalkee alko se mika ei Penaa natsaa ollenkaa meinaa TURISTIHELVETIT. Lausanne oli telttameiningeiltaan ihan jees ja myoskin maisemiltaan komee paikka. Nizzaan lahto oli hyvilla mielin, kunnes totuus iski kovaa ja lujaa, karmee turistimesta. Hostelliki oli mita oli ja ku kuskiksi meinas viela joutuu ni ei hyva. Jatkossa Pena ottaa naissa turistimestoissa ihan vaa chillisti, eika rupee harvaa turhia.
Ps. Terveisia Villelle Singaporee ja muille, jotka jaksatte kayda lukemassa naita juttuja!"

- Pena

0 Comments:

<< Home