Saturday, August 12, 2006

demokratia

Venetsia.
Upeat pikkukadut, hieno tunnelmavalaistus, veden tuoksu ilmassa, ainutlaatuisuus. Kaikki nama olivat tarjolla Venetsian saarella.

Berchtensgarden.
Historian kosketus nykyhetkeen, mahtavat maisemat, henkea salpaava korkeus ja sen myota aiheutuva kutina vatsassa. Kaikki tama oli tarjolla Eagle's Nestissa, Hitlerin loistokkaassa 1830 metrin korkeudessa sijaitsevassa majatalossa.

Verokarhut viettivat Kerpenissa vuorokauden, Hockenheimissa yhta paljon. Maranellossa ja Riminissa kului yhteensa 5 paivaa. Kuinka paljon meni aikaa Venetsiassa ja Kotkan pesassa yhteensa? 3 tuntia. Vitali oli seota raivosta. Venetsiassa ei tosin voinut viettaa enempaa kuin tunnin verran, silla verokarhut saapuivat Venetsian alueelle aivan liian myohaan, ilta oli jo ehtinyt hamartya. Lisaksi Venetsiaan paasy oli kokonaan kiinni mantereen ja saaren valia vetavasta kuljetuslautasta ja sen aikatauluista. Berchtensgardenin Eagle's Nest, Kotkan pesa, olisi ollut sekin mahtava paikka viettaa vaikka kokonainen paiva, mutta sumuinen ja sateinen keli pilasi taydellisesti mahdollisuudet nahda upeat maisemat lahes 2000m korkeudesta. Myos puutteellinen opastus vaikutti viihtyvyyteen. Harmitus oli suuri. Mutta niin myos vitutus.



Matkaa jatkettiin kohti Prahaa, Linz jatettiin suosiolla pois - ketaan ei oikein innostanut ylimaaraiset kilometrit, kun 6000km on jo ajettu. Prahan ja Salsburgin valissa piti viettaa yo, ja majapaikan etsinnasta muodostui varsinainen seikkailu. Verokarhut kyselivat majoituksen hintoja useasta paikasta, ja kun alin hinta oli paljastunut, kyseisiin hotelleihin palattiin huonevaraus mielessa. Paikallinen kulttuuri ja politiikka on kuitenkin melko raakaa ainakin turistin nakokulmasta. Yhdestakaan aikaisemmin kysytysta hotellista huonetta ei enaa suostuttu luovuttamaan, silla verokarhut eivat heti tarttuneet tilaisuuteen ja tarjottuun hintaan. Huoneet olivat ihmeellisesti ehditty luovuttamaan muille asiakkaille, vaikka koko kaupunki, oliko sen nimi Deggerdorf, huusi tyhjyyttaan. Onneksi viereisesta pikkukylasta loytyi oivallinen ratkaisu ongelmaan, ja hintaerokin oli tuntuva.

Deggerdorfissa vietettiin melko tapahtumarikas ilta, joka edelleen herattaa pienta hilpeytta.



"Ensinnakin. Venetsiassa oli aivan mahtava olotila, silla pieni tavoite oli taas tayttynyt. Valitettavasti meidan piti lahtea jo 2. viimeisella laivalla pois, silla emme uskoneet mahtuvamme enaa viimeiselle suuren lahtijamaaran takia. Olkoon. Kotkan pesa oli toinen suuri pettymys. Odotin suuria teksteja ja paljon tarinaa, hienoja maisemia ja mukavaa olotilaa. Kaiken tama pilasi sade, joten toinenkin kohdeistani meni aivan laskiksi. Eika siinakaan viela mitaan. Mutta. Saavuimme Gedderdorffiin vai mika olikaan, ja loydettiin majapaikka, jonka jalkeen lahdettiin kaupungille. Pojat siina mukavasti paattivat 'demokraattisesti' kaksi yhta vastaan, etta mina olen kuski. Kumpikin joi sina iltana niinkin paljon, etta toinen niista oksensi hotellille paastyamme. Paikallisessa baarissa sain taas taistella omat tahdot lapi, kun pojat eivat suostuneet myontamaan paremmuuttani dartseissa, vaikka voitin 3 kertaa. Saannot sovittiin ennen pelia, saannot olivat yhteisia. Ei kaynyt! Rakavoittoja kuulemma! Perkele! Taas ne siina sitten 'demokraattisesti' paattivat asian jos toisenkin, ja nailla pojilla on kylla janna tuo demokratia. Mulla ei kaytannossa ole mitaan sanavaltaa, kun pojat voittaa aina kiistelyt aanien maaralla. Jossain vaiheessa palaa viela kiinni, ja silloin kun palaa, niin poikien on parasta olla kauakana!"

- oikeuksistaan riisuttu Vitali


"Venetsia oli ihan nakemisen arvoinen mesta, silla olihan siella kayneet kuuluisat Ridge Forrester sun muut vilmitahdet. Kauniin ohuet kadut sun muut joet ynna jarvet olivat kohtuullisen jees mut ei siin muuta iheellista kerrottavaa ole. Salzburg, tama kulluisa makikaupunki oli yllattavan iso mesta, jossa Pena ei onneksi joutunu ajamaan , oli myos ihan nakemisen arvoinen paikka, vaikka travellaajaan unelma se ei ehka olekkaan. Sielta sitten kotkan pesaan, joka lievasti alitti odotukset. Sumu sun muut harvaykset hairitsivat hieman kokemusta tasta legendaarisesta mestasta, mutta onpahan sekin nahty. Maisemat olisivat varmasti ollu komiat. Sen jalkeen jatkettiin matkaa meidan pikku kaasukammiossa, pahemmassa missa juutalaiset joutuivat karsimaan, nimittain meidan pikku toyotassa, jossa Vitali heitteli taas pikku PIKKU tuhnuja. Seuraava Deggerdoffin majapaikka oli tosi jees mesta. Ilta vierahti mukavasti nettibingoa ja biljardia pelaten, kunnes paastiin dartsia heittamaan. Vitalin kolmesta ¨voittamastaan¨ voitosta ensimmainen tuli koneen saannoilla, vaikka kaikki hyvin tiesivat, myoskin Vitali, dartsin oikeat saannot. Toinen oli karmee rakavoitto. Vitali heitti kumitikan, eli tikka kimpos pois taulusta maahan ja kone hyvaksyi sen osumaksi. Siitahan se Vitalin riemu repesi, vaikka jo toinen voitto oli niin sanottu looserin voitto. Kolmas ¨voitto¨ oli saletti Vitalin oma kammi. Kaveri antoi Juhalle uuden heiton koneen tekeman virheen takia ja Juhahan ratkaisi pelin voitokseen. Sehan ei Vitalille enaa kelvannut, koska kone ei hyvaksynyt Juhan toista heittoa ja vitali onnistui sitten seuraavalla heitollaan, jonka vakisin halusi heittaa. Kaiken kaikkiaan tama oli vain Vitalin keino kohottaa omaa itsetuntoaan, kun ei kerta paassyt tarpeeksi patemaan sina paivana."

- Pena


"Joo, enkai mä viitsi enää rupee toistamaan mitä noi toiset on sanonu. Venetsia oli kyl kiva paikka vaikkakin aika tyhjä koska oltiin siel niin myöhään. Harmi kun ei päästy Itävallassa ajelemaan kunnon serpentiini teitä, kun GPS:ssä ei tuntunut tietavan kaikkia pikkuteita joita kartta tunsi, ei sit viitsitty aikataulujen puitteissa niille menemään vaan tyydyttiin siihen mitä GPS tarjosi. Joo, Kotkan pesän mahtavat maisemat ja galleriakuvat jäi ottamatta kun sateinen sää ei oikee ollu meidän puolella. Nii meidän pikku kaasukammio. Vitalille paljastu matkalla piilolaktoosi-intorelanssi joka oli aika paha ainaisten jätskien jälkeen.. Jäin ihan toiseks. Nii siitä demokratiasta.. Kyllä me ihan tasapuolisesti ollaa päätetty kaikesta. Kaikilla on yksi ääni jonka saa käyttää omavalintaisesti suuntaan taikka toiseen. Meillä vaan Peten kanssa sattuu ne äänet menemään samaan suuntaan, samojen mieltymysten takia, mut ei aina. Esim Riminissä Pete ja Vitali antoivat omat äänensä sille että ei mennä yökerhoon ja enhän mä sit sinne päässyt, tai oisin päässy - yksin. Duggerffissa ku mentiin kaupungille ni vitali oikee halus kuskiks. Dartsi-mestaruus jota Vitali hihkuu on kyllä jaettu jo aikaisemmilla reissuilla. Notta ei tässä muuta. Toivottavasti saatte jotain kuvaa meijän mahtavasta reissusta."

- Juha


"Noniin! Kovasti nama sankarit tassa vieressa vaantaa faktafiktioita tahan tekstiin, omalla byrodemokratiallaan. Pienet sivuseikat jaavat kummasti vaan mainitsematta mm. kuka on joutunut ajamaan ja hikoilemaan suurimmissa kaupungeissa. Arpaonnea kuulemma. Yeah right! Ja mita tulee tuhnuihin, enhan ma sille voi mitaan, et mulle on keski-iankriisi iskenyt talla reissulle. Ja laktoosi-intoleranssihan on tiettavasti sen ensimmainen oireaskel! Mut minahan en jaateloa, paarynajaateloa, jata minun ruokalistasta prkl! Mutta kylla pojat tulevat mukavasti perassa, ainakin autossa vallitsevan 'raikkaan' ilman johdattelemana (: ."

- Vitali


"No, arpakohtalon on aina arvaamaton! Ja me mitaa fiktiota kirjoteta! Suunta Suomeen on kova ja toivon mukaan sinne paastaan ilman baltianpojan puukkoa kyljessa."

- Pena ja Juha



-- Kaiken riemun keskella verokarhut saivan suruviestin Suomesta. Teemu Maenpaa, Shakersin pelaaja, on menehtynyt liikenneonnettomuudessa.

Vilpittomat osanotot Teemun lahipiirille.

0 Comments:

<< Home