Friday, July 28, 2006

saksalainen nirvana



Matka Berliinistä oli ihan perseestä, ja kesti perkeleen kauan. Sateinen autobaana ei ollut kovinkaan mukava ajaa, ei varsinkaan niissä nopeuksissa ja rekkameren keskellä. Kerpeniin kuitenkin päästiin ja löydettiin Petrin etsimä mikroautorata.

Kyseessä oli kuitenkin väärä rata.



Kerpenistä löydettiin melko vaivattomasti majoituksen, ja omistaja jopa tinki hinnasta - 80e/yö. Majoitus on nyt syönyt mukavasti rahaa, sillä neljästä matkalla vietetystä yöstä vain yksi on vietetty hostellissa, kaksi hotellissa ja yksi tosiaan siellä Puolan rajalla teltassa huoltoaseman edustalla!

Kerpen oli Petrin mielestä pieni kylä, tai niin hän oletti ennen saapumista ko. kaupunkiin. Kaupungissa asuu karkeasti arvioituna noin 100 000 ihmistä, joskin se on levinnyt laajalle alueelle. Pari olutta paikallisessa Schumi-baarissa saivat Petrin tyytyväiseksi, ja seuraava päivä menikin mukavasti mikroautoradalla.



"Kerpen on taivas, ainaki mulle. Noi muut nyt ei kostunu paljookaa muista ku paikallisista teineistä, no omapaha on häpeesä. Komee mesta, ei voi muuta sanoo. Schumi karting oli kuiteski ylivertainen paikka eikä fydyykää menny fanituotteisiin ku pari sataa, halpaa ku mikä! Paikka sisälsi myöskin sikamageen museon missä oli suurin osa "keisarin" uran merkittävimmistä autoista sun muista vehkeistä. Must see mesta joka tapauksessa. Hockenheimin kisa parin päivän päässä ja siellä hullu meininki päälle!"

-Pena

Wednesday, July 26, 2006

pakokaasukauhua



"Matka alkoi mukavasti ykkösluokassa laivalla, ja autokin oli hieno ja mukava. Kaikki huvi kuitenkin loppui heti Virosta pois päästyämme. Liikennekulttuuri nostatti jokaisen takaraivohiuksen pystyyn, eikä teiden kuntoakaan voi kauheasti kehua."

-Vitali



"Juu, missäs me ollaankaan nyt käyty.. Vilna oli suuri yllätys karujen muiden baltian maiden rinnalla."

-Juha


"Mun tärkeimmät matkatavarat tuplachekataan aina lähtiessä eli passi ja vormulaliput. Liikennekulttuuri on jo läpikäyty, joten ei siitä sen enempää. Penan matka jatkuu ja muuten sakulandia on hieno paikka!"

-Pete


Eli kuten mainittu, kauhu on suuri Baltian teillä, puhumattakaan loputtomista tietyömaista. "Läheltä piti" - tilanteita on kertynyt jo toistakymmentä, vaikka matkaa on takana vain 2000km. Riika oli hieno, joskin liian iso paikka. Onneksemme paikalliset asukit opastivat meidät sopivasti nuorten kulttuuriin käymällä kanssamme hienoissa vanhankaupungin paikoissa. Vilnassa yöpyminen tapahtui hienossa neljän tähden hotellissa, jossa verokarhut saivat nukuttua ja levättyä raskaan aloituksen jälkeen. Se olikin tarpeen, sillä Puola ajettiin yhteispäätöksellä lähes päivässä läpi. Fyysinen kunto tuli vastaan, mutta kukaan ei tosin lannistunut. No oikeastaan jokainen oli aika alla päin ja kyrpä otsassa. Puolassa ei löydetty sopivaa majapaikkaa, joten verokarhut aiheuttivat suurta ihmetysta ohikulkijoiden piireissä pystyttämällä teltan huoltoaseman pihalle. Petri kirosi turvattomuutta, joten teltassa nukkui kerrallaan 2, ja yksi oli aina vartioimassa muiden rauhaa tunnin pituisissa vartiovuoroissa. Teltassa nukuttiin tasan kolme tuntia yhteensä, jonka jälkeen matka jatkui Berliiniin, jossa auto- sekä majapaikan löytäminen paljastui varsinaiseksi seikkaluksi.



Suurin huolenaihe verokarhuille on kuitenkin ollut rahankäyttö - sitä on nimittäin mennyt turhan paljon, ja kulutustahtia on hidastettava ennen kuin tili alkaa huutaa punaista.

Saturday, July 22, 2006

Niin onkin!

Hiljaisissa merkeissä ja hämärissä valoissa päätetty verokarhujen valloitusmatka saa alkunsa kahden päivän päästä, sunnuntaina 23.07.06. Alkuperäinen suunnitelma - lento Prahaan, vuokra-autolla Eurooppa läpi, lento Suomeen - ei pitänyt, Sterlingin loistavan toiminnan takia. Nykyisen vaihtoehdon - 1. luokassa Lindalla Tallinnaan, vuokra-autolla sormet ristissä Baltia-maiden sekä Puolan läpi sivistyksen keskustaan, takaisin Copterlinella Helsinkiin - reitti muuttuu päivittäin.

Onneksi Petri on esittänyt kiiltävää suunnittelutaitoaan viilaamalla matkan ja reitin yksityiskohtia alusta loppuun - biliksellä.

Yhteenlaskettu kokonaisbudjetti matkalle: 6000e-7000e
Pre-Run kustannukset: 650e + vakuutukset ( Pohjolan Easy - 78.04e/hlö/vuosi )

Arvioitu km-määrä: 5000km - 6000km
Arvioitu tietulli-, polttoaine- sekä muut autokustannukset: ~300e/verokarhu
Petrin arvioitu rusketustaso matkan päätteeksi (1-10-asteikolla): 2

Ensimmäinen etappi on kuitenkin Helsinki-Tallinna sekä vuokra-autolla Tallinna-Riika. Riiassa eräs paikallinen Zane-niminen asukki suostui ystävällisesti majoittamaan 3 verokarhua yksiöönsä keskelle kaupunkia.

Toyota ei tunne armoa.